Header5a

 
Wat is echt eten?
 

Wanneer we eten nemen we letterlijk de wereld in ons op. We veranderen elke dag, mede door wat we eten en we veranderen ook dat wat we eten. De meest diepgaande relatie in ons leven ligt eigenlijk op ons bord.

We maken het onszelf zo moeilijk en tegenwoordig moet je een scheikundige studie hebben afgerond om te begrijpen wat je eet. Kijk op een willekeurige ingrediëntenlijst en je vindt woorden als Neohesperidine, Gehydrogeneerde olie en Monosodium Glutamaat. Als jij weet wat het betekend prima, ik heb geen idee!

Anderen bepalen voor ons wat wel en geen goede voeding is, wat gezond is, wat we wel en vooral niet moeten eten. Ons eten komt voornamelijk uit de supermarkt, maar waar het is geproduceerd weten we vaak niet en is lastig te achterhalen. Als we weer pure ingrediënten gebruiken, die niet of nauwelijks bewerkt zijn, kunnen we zelf beter voelen wat we wel en niet willen of kunnen eten. Deze aanpak herstelde mijn relatie met eten.

 

Daarom kies ik voor ECHT ETEN, REAL FOOD! Ik wil weten wie de groenten op mijn bord heeft geoogst en op welke manier het geteeld is. Ik wil proeven hoe het smaakt, met verse kruiden werken, verrassende combinaties maken door verschillende groenten samen te bereiden. Dat is voor mij ‘echt’ eten.

Met het voedsel dat we eten, of wat we kiezen niet te eten, laten we zien waar we voor staan en waar we veel waarde aan hechten. Wat onze visie is voor het leven. Dat is een groot voorrecht, want wij hebben de luxe hier om een keuze te kunnen maken. Tegelijkertijd is het een stem die we hebben, een stem voor of tegen, een krachtige stem. 

 

 Neem je eten serieus!

 

 

“All thing in moderation…even moderation” 😉 - Michael Pollan