BRoodrevolutie @koffiedok deventer

 
 
Boerenbrood 'Greyhound'  5,00
800 gram
Tarwebloem, water, zout en volkoren roggestarter
  
Vol volkoren 'Bronx'  5,20
800 gram
Bio tarwemeel volkoren (Lizelore Vos), <10% tarwebloem,
water, zout en volkoren tarwestarter
 
Zadenbrood 'High Line'  5,50
600 gram
Tarwebloem, bio speltbloem, bio volkoren speltmeel, zout,
water, bio lijnzaad, bio maanzaad, bio geroosterd sesamzaad,
bio pompoenpitten, bio zonnebloempitten, bio karwijzaad
en volkoren roggestarter
 
Gevuld krentenbrood 'Rockefeller' 6,30
600 gram
Tarwebloem, bio speltbloem, bio volkoren emmermeel
'Utrechtse Blauwe', zout, water, krenten, bio rozijnen,
geconfijte sinaasappelschil, vleugje kaneel en volkoren roggestarter
 
Roggekiembrood 'Hudson' 5,90
700 gram
Hele gekiemde bio rogge, roggebloem, speltmeel, zout,
water karnemelk van De Melkbrouwerij uit Lettele, bio lijnzaad,
bio geroosterde pompoen- en zonnebloempitten,
lepel honing van 'Steef's Imkerij' uit Epe en roggestarter
(dit brood bewaar je het beste in de koelkast)
 
Rogge-Rozijnenbrood 'Cobble Hill' 5,90
700 gram
Bio roggemeel, bio tarwebloem, bio rozijnen, bio zonnebloempitten,
bio pompoenpitten en volkoren tarwestarter
 
Boekweit-pittenbrood 'Greenpoint' 8,20
700 gram
Glutenvrij zuurdesembrood met oa gedroogde abrikozen, zaden,
pitten en onze rijstmeel-starter Goedele
(Let op; we kunnen geen sporen uitsluiten)
 
 
 

Wij bevrijden brood van alles wat er niet in hoort!

De basis bestaat uit drie ingrediënten; meel, water en een beetje zout. Onze zuurdesemstarters zorgen voor ‘the magic’. Zuurdesem is geen hippe term of speciaal smaakje, het is de meest traditionele methode om brood te maken. Granen maken namelijk al zo’n 14.000 jaar deel uit van onze voeding en als bakkers zijn we bezig met een heel natuurlijk en eeuwenoud proces, dat is fermentatie. Door de lange rijstijd van ons brood worden stoffen die van nature voorkomen in granen en wij moeilijk kunnen verteren, al deels afgebroken. Hierdoor komt de echte smaak van het graan beter naar voren en kan ons lichaam de gezonde voedingsstoffen beter opnemen. Daarom geeft lang gerezen zuurdesembrood vaak minder problemen als je gevoelig bent voor granen.

Wij bakkers; Jolien, Lotte en Annemiek hebben elkaar gevonden in een gezamenlijke passie voor lokale producten. In ons broodavontuur ontdekken we steeds meer lokaal geteelde (oude) granen, nieuwe mogelijkheden en goede combinaties. We werken o.a. samen met korenmolen ‘De Leeuw’ Lettele, boerderij ‘Bij Tjoonk’ Bathmen, boerderij ‘Ruimzicht’ Halle, landgoed ‘Velhorst’ Lochem en Lizelore Vos in Kraggenburg. Altijd zoveel mogelijk biologisch en biologisch-dynamisch. Wij geloven net als jij in een eerlijke samenleving en vinden dat boeren, molenaars en bakkers een veel betere prijs moeten krijgen voor het ambachtelijke product dat ze met zoveel liefde en gedrevenheid voor jou maken. Investeer dus ook in je eigen omgeving en in jezelf...doe mee met de brood.revolutie!

 

 
Brood.Revolutie logoInsta 
 
 
 

Bestel brood 

 

meer info over BROOD.revolutie bij KoffieDok Deventer