Header5a

(scroll naar beneden voor het brood van De Driekant - te bestellen in Apeldoorn)

 

Mijn naam is Gerwin Brand. 

Ik ben een professionele kok met een passie voor natuurlijk gerezen zuurdesembrood. Momenteel ben ik bezig met het opzetten van een klein bakkerijtje. Veel van mijn kennis heb ik zelf opgedaan in de afgelopen 18 jaar dat ik met vallen en opstaan dit brood thuis (en bij vlagen op grotere schaal) heb gebakken. Naast bakken speelt koken nog altijd een belangrijke rol in mijn leven. Het begint allemaal met de beste ingrediënten, bij voorkeur van eigen bodem en van het seizoen. Op zoek naar een meer duurzame en circulaire manier van voedsel productie. (Let op: het brood van Gerwin is alleen te bestellen in Deventer, of levering op woensdag)

Ga mee op ontdekking naar echt mooi ambachtelijk zuurdesembrood;

 
 
Boerenbrood klein  3.00
Boerenbrood groot  4.75
Gebaseerd op een roggedesem, gemengd met biologische bloem, volkorenmeel en zeezout
om een deeg te maken wat vervolgens 14 tot 16 uur rijst op een koele temperatuur. De volgende
ochtend wordt het gebakken tot een donker goudbruine kleur.
 
Focaccia  4.25
Desem vermengd met biologische bloem en zeezout om een deeg te maken wat 14 tot 16 uur rijst.
Bestreken met olijfolie en belegd met wat het seizoen te bieden heeft. Daarna gebakken en nogmaals
bestreken met olijfolie.
 
Spelt  3.50
Rogge - Spelt desem, vermengd met biologische speltbloem, volkoren spelt- meel en zeezout om een
deeg te maken wat 's nachts rijst. De volgende dag tot een goudbruine kleur gebakken. Proef de pure
smaak van spelt.
 
Rogge Kiembrood  5.50
Gebaseerd op een rogge desem, vermend met volkoren roggemeel, volkoren speltmeel, karnemelk,
gekiemde rogge, geroosterde pompoenpitten, zonnebloempitten, lijnzaad, een beetje honing en zeezout.
Daarna een rijs van 4 tot 6 uur en vervolgens gebakken tot een kastanjebruine kleur. Dit is een compact
brood wat veel lijkt op het Friese roggebrood. Bewaar op een koele plek en heel goed in te vriezen.
 
Kardemummabullar 1.75
Oftewel kardamombroodje. Een specialiteit uit Scandinavië, met een gezonde portie zuurdesem. Een licht
briochedeeg bestreken met geslagen boter, bruine suiker en gemalen kardamom. De lange rijs geeft fijne
complexe smaak. Is de koffie al klaar? . . . .
 
Sourdough bak off Buns 4.00 (per 4 stuks)
Zuurdesem bolletjes om zelf af te bakken (100 gram per stuk), ideaal voor in de vriezer. Gemaakt met een
met een lange voor rijs en medium na rijs, voor zachte smaak.
 

 

De driekant Zutphen - te bestellen in Apeldoorn

De Driekant is een meer dan een bakkerij alleen. Het is een onderneming met een sociaal hart. Ze verzorgen leerwerktrajecten voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Deze trajecten zijn bedoeld voor mensen die met hun talenten aan de slag willen, en daarbij een steuntje in de rug nodig hebben. En ze doen we al bijna 25 jaar! Alle producten zijn 100% biologisch en worden gebakken in eigen bakkerij in Zutphen. (Let op: het brood van De Driekant is alleen te bestellen in Apeldoorn)

 

Callison  3.65
500 gram
Ingrediënten: volkorenTARWEmeel**, zonnebloempitten**, gierst (gepeld)**, lijnzaad**, SESAMzaad (gepeld)**,
gist**, TARWEgluten**, zeezout **= van biologische oorsprong
 
Volkoren Vloerbrood  3.40
800 gram
Ingrediënten: volkorenTARWEmeel**, gist**, zeezout, Plantaardig Vet(palm**), Emulgator(zonnebloem lecithine**),
Zuurteregelaar(citroenzuur**) **= van biologische oorsprong
 
Licht Natuurdesem  4.70
850 gram
Ingrediënten: TARWEbloem**, pompoenpitten**, volkorenTARWEmeel**, zeezout **= van biologische oorsprong
 
Haver Desembrood  4.45
500 gram
Ingrediënten: TARWEbloem**, HAVERvlokken**, rijstemeel**, zuurdesem**, zeezout **= van biologische oorsprong
 
Spelt Zonnepitbrood 5.30
800 gram
Ingrediënten: volkorenspeltmeel(GLUTEN)**, zonnebloempitten**, Plantaardig Vet(palm**), gist**, zeezout,
Emulgator(zonnebloem lecithine**), Zuurteregelaar(citroenzuur**) **= van biologische oorsprong
 
Spelt Notenrozijnenbrood 6.45
400 gram
Ingrediënten: speltbloem(GLUTEN)**, rozijnen**, abrikoos (gedroogd)**, volkorenspeltmeel(GLUTEN)**,
speltvlokken(GLUTEN)**, HAZELNOTEN**(3%), roomboter(MELK)**(3%), walnoten**, gist**, honing**,
zeezout, rijstebloem** **= van biologische oorsprong
 
 
 
 

Bestel brood