Header5

Mijn naam is Gerwin Brand. 

 

Ik ben een professionele kok met een passie voor natuurlijk gerezen zuurdesembrood. Momenteel ben ik bezig met het opzetten van een klein bakkerijtje. Veel van mijn kennis heb ik zelf opgedaan in de afgelopen 18 jaar dat ik met vallen en opstaan dit brood thuis (en bij vlagen op grotere schaal) heb gebakken. Naast bakken speelt koken nog altijd een belangrijke rol in mijn leven. Het begint allemaal met de beste ingrediĆ«nten, bij voorkeur van eigen bodem en van het seizoen. Op zoek naar een meer duurzame en circulaire manier van voedsel productie. 
 
Ga mee op ontdekking naar echt mooi ambachtelijk zuurdesembrood;
 
 
Boerenbrood klein  2.75
Boerenbrood groot  4.50
Gebaseerd op een roggedesem, gemengd met biologische bloem, volkorenmeel en zeezout
om een deeg te maken wat vervolgens 14 tot 16 uur rijst op een koele temperatuur. De volgende
ochtend wordt het gebakken tot een donker goudbruine kleur.
 
Focaccia  4.00
Desem vermengd met biologische bloem en zeezout om een deeg te maken wat 14 tot 16 uur rijst.
Bestreken met olijfolie en belegd met wat het seizoen te bieden heeft. Daarna gebakken en nogmaals
bestreken met olijfolie.
 
Spelt  3.25
Rogge - Spelt desem, vermengd met biologische speltbloem, volkoren spelt- meel en zeezout om een
deeg te maken wat 's nachts rijst. De volgende dag tot een goudbruine kleur gebakken. Proef de pure
smaak van spelt.
 
 
 

Bestel brood