me

 

"GEZOND EN LOKAAL ETEN IS HEEL BELANGRIJK"

 

Ik haal het beste eten van lokale boeren en kleine producenten uit de directe omgeving van Deventer naar jouw keuken, zodat jij heel gemakkelijk kunt koken waar je zin in hebt! Met veel groenten, zoveel mogelijk biologisch (dynamisch), respect voor dieren en zo min mogelijk afval. Je mag mij altijd mailen als je een vraag hebt of gewoon even kennis wilt maken!

no Peanuts is voor mij het begin van een lang gekoesterde droom om iets voor mezelf te beginnen in de korte voedsel keten. Al jaren lang heb ik ervaring met eten, niet altijd op een gezonde manier. Als kind gebruikte ik voedsel vooral als troost. Later werd het een obsessie, een manier voor mij om meer controle te krijgen over een wereld waarin ik me niet begrepen voelde. Uiteindelijk heb ik geleerd met vallen en opstaan een gezonde relatie met eten op te bouwen en is dit uitgegroeid tot zo’n sterke passie, dat ik mijn liefde voor voedzame, gezonde voeding heel graag met jullie wil delen!

no Peanuts staat voor echt eten, voeding waar je herkomst van kunt herleiden, supervers en rijp geoogst. Eten wat je zelf hebt klaar gemaakt, jij bepaalt wat erin zit. Iets zelf bereiden zorgt tegelijkertijd voor meer verbinding met het voedsel dat je gaat eten, proeven tijdens het koken zorgt voor een sterkere smaakontwikkeling, je wordt creatiever tijdens het proces.

Regelmatig sta ik met verbazing mijn tassen te legen in de plastic container en vraag ik me oprecht af waarom dit allemaal nodig is. Ik wil hier graag iets aan veranderen, samen met jou! Minder afval, minder verpakkingen, minder voedselverspilling door jou precies te geven wat je nodig hebt. Ben je net als ik alleen, eet dan elke dag super gezond en gevarieerd door te lunchen met het tweede portie. Zo krijg je zeker te weten voldoende groenten binnen.

Sinds de Support Your Locals actie in Deventer ben ik me gaan beseffen dat er zoveel prachtige, duurzame, lekkere en eerlijke producten worden gemaakt in onze directe omgeving en dat deze de stad nauwelijks bereiken. Ik nodig je uit mee te gaan op ontdekkingsreis, naar goede voeding voor jou, van leveranciers die we kennen en die met super veel passie elke dag bezig zijn het mooiste product te maken. Producenten die zelf ook duurzaam werken, met respect voor de natuur, de seizoenen en levende dieren. Met zoveel mogelijk gesloten kringlopen en zo min mogelijk afvalstromen. Een ontdekkingsreis naar groenten die je misschien nog nooit hebt gegeten. Naar verrassende nieuwe recepten, manieren van bereiden waar je wellicht nog nooit van hebt gehoord. Iedereen is creatief op z’n eigen manier, met een basis (een recept) kun je heel veel kanten op. Volg het recept bij voorkeur ook niet precies op, maar geef er je eigen draai aan. Speel met je eten, het mag weer!